Egyéb
Weboldal, webshop

Szerintünk

A 21. század az ember kezébe adja a legjobb népszerűsítési lehetőséget: az internetet. Szociális média alkalmazások, weblapok, hirdetések, mindez egy karnyújtásnyira bárki számára. Azonban pontosan ezért, mert mindenki számára elérhető, ki kell tűnnie a Vállalkozásodnak a sorból, azt kell tudatosítania az ügyfelek, vásárlók számára, hogy ők igenis a te vállalkozásoddal szeretnének dolgozni.

Miért érdemes velünk dolgoznod?

A piacon rengeteg hozzánk hasonló kitűnő vállalkozás működik, mi mégis szeretnénk, ha minket bíznál meg az elképzelt feladattal. Vállalkozásunk csak nemrégiben indult csakúgy, mint az életünk, de fiatal korunk ellenére mégis belevágtunk, ugyanis hisszük, hogy sok vállalkozásba tudunk majd színfoltot vinni a kreativitásunk és szaktudásunk által.

Mi szeretjük pontosan azt adni az ügyfeleknek, amire ők vágynak. Nem hiszünk a kompromisszumokban, minden feladat lehetséges, legfeljebb nem könnyű.

Mit tudunk tenni érted?

Ez attól is függ, hogy mire van szüksége a vállalkozásodnak. Vállalunk fotózást, hogy a termékeid a legjobb arcukat mutassák. Készítünk arculatterveket meglévő lógóból, de, ha tiszta lappal kezdenél, az ötleteid felhasználásával és folyamatos kommunikációval egy teljesen újat is tervezhetünk.

Foglalkozunk weboldalak készítésével is, ha egyedi és minden szempontból minőségi megjelenésre lenne szükséged mi megfizethető áron kínáljuk azt!

Nem találod a felsoroltak között amit keresel, de azt súgja megérzésed, hogy a Te elképzelésedet is meg tudjuk valósítani? Kérj ajánlatot bátran, és mi a legnagyobb sziklát is megmozgatjuk az ügy érdekében.

Hogyan dolgozunk? Mi ennek a menete?

Ha meggyőztünk a közös munkáról, akkor írd le nekünk mit szeretnél megvalósítani, ezt megteheted itt vagy egy email formájában (feladat@titttle.com).

Amint elolvastuk az emailed (igyekszünk ezt minél hamarabb megtenni), értesítünk az árajánlat elküldésének időpontjáról, ez általában másnap meg is szokott történni.

Ha ezután szeretnél velünk dolgozni,

akkor szerződést írunk. Ezt több módon is meg tudjuk tenni, legkényelmesebb esetben szívesen várunk a Soproni irodánkban, ahol személyesen is át tudjuk beszélni a feladatot, de egyéb megoldásokra is nyitottak vagyunk. A 40%-os előleget is ebben a fázisban fogjuk elkérni tőled.

Szerződésírás után a szerződésben és az árajánlatban foglalt időpontoknak megfelelően állunk neki a munkának. Közben folyamatosan tájékoztatunk a projekt állásáról és kérdésekkel bombázunk, hogy pontosan azt kapd, amit elképzeltél.

És kész!

Amint elkészültünk az általad kért munkával átadjuk azt neked egy tesztre. Itt át kattintgathatod, át bip-bip-bub-olhatod a munkánkat és amennyiben elégedett vagy vele máris kulcsra készen viheted. Itt fogjuk tőled elkérni a szerződés és az árajánlat által meghatározott végösszeget.

Srácok, ez így nem jó

Hibát találtál az oldalban? Esetleg nem úgy funkcionál, ahogy azt leírtad nekünk az elején? Ne ess pánikba, nem dobtad ki a pénzed. Az átadást követő egy hétben minden hibajelzésedet elbíráljuk és javítjuk. Amennyiben a hiba az egy héten túl történik, úgy a szerződésben foglalt óradíjjal áll csak módunkban azt javítani.

Kivéve,

ha a hiba az átadást követő egy héten túl, de egy hónapon belül üti fel a fejét az alábbi esetekben a javítás ingyenes:

  • az oldal egy vagy több része nem felel meg a törvény által előírt követelményeknek
  • egyértelmű hiba keletkezett a kért modulokban, ami miatt használhatatlanná válik